Tavaszi zsongás 2.0

Lassan megtanulom, hogy egy vidéki ház körül fokozottan igaz, hogy a dolgokat mindig akkor kell csinálni, amikor itt van az idejük. A halogatás itt egyszerűen nem működik. És az sem igaz, hogyha nem foglalkozunk egy problémával, akkor az nincs is.
Pedig a természet még segít is a tervezésben. Létezik például a naptár, melynek segítségével minden csodálatosan eltervezhető. Lenne. Ha nem odáznék néha feladatokat, abban a hitben, hogy még van idő. Hát most már egyáltalán nincs idő. Van egy olyan sejtésem, hogy kismacskáink lesznek.

Az eredeti tervekben egy (azaz 1) macska szerepelt, mert ugye milyen Porta az, ahol senki sem felügyeli az egérpopulációt? Ezt a feladatot látja el a Mici. A Mici nagy egerész. A legnagyobb. Tökéletes macska, annak ellenére, hogy a Tyutyu mellett szocializálódott és meggyőződésem, hogy azt hiszi magáról, hogy ő kutya.
Egy macska. Nem is kell több. Nekem biztos nem, de mivel Botcsinálta szereti, maradjon. Engem nem zavar, elég nagy az udvar. Ez a nagyon egyszerű és ésszerű terv ment tavaly júniusban füstbe azon a napsütéses délutánon, amikor Mici első (és eldöntötten utolsó) szenvedélyes tavaszának három gyümölcsét vittem az új gazdákhoz. Mindhármukat betettem a kölcsön kért hordozóba és indultunk is a szomszéd faluba. Útközben arról meséltem nekik, hogy mennyi egér lesz ott ahová mennek, meg mennyire fogják őket szeretni.. Jó háromnegyed óra múlva hangosan bőgve álltam a kapuban egy üvöltő kismacskával a kezemben. Arcom minden részéből folyt valami, még az orromból meg a számból is, ezekből biztosan nem könny. Rázkódva bömböltem, Botcsinálta meg rohant kétségbeesetten az utcára, mert azt hitte, hogy valami igen komoly tragédia történt. Történt is. Lett egy saját macskám. A Maca.
Elröppent a nyár, eltelt a tél én meg addig halogattam a Maca műtétjét, mígnem ő is átesett élete első (és eldöntötten az utolsó) szenvedélyes tavaszán.

 

P1050257 20140624_060858 IMG_0331 IMG_0838 20140927_104857 20140927_104129_Sophia IMG_20140624_073521 IMG_0308 IMG_0320 IMG_0851

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s